Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği gibi günün herhangi bir öğününde keyifle tüketilebilecek yemeklerden biri olan kavurma, sofra başındaki herkesi mutlu ediyor. Yapımı incelikli bir iş olan kavurma ile severek tüketeceğiniz kavurma yemekleri hazırlayabilirsiniz.
Kavurma Tarifi
Kavurma yapmak için gerekli malzemeler
- Bir kilo dana kuşbaşı
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ
- Birer çay kaşığı tuz ve karabiber
- 250 gram kuyruk yağı
Sıvı yağı yapışmaz bir tencerede yağı iyice ısıtıp kavurma için tercih edilen dana kuşbaşı ve kuyruk yağını ekleyerek renk alana kadar karıştırmak yeterlidir. Fazladan su eklemeden, etler suyunu salana kadar beklemek ve sonra suyunu çekmesi için orta ateşte bırakmak gerekir.
Bu sırada ara ara etin durumuna bakmak ve dibinin tutmamasını sağlamak önemlidir. Et istenilen yumuşaklığa ulaşana kadar azar azar sıcak su ilavesi yapılabilir. Etler tam olarak suyunu çektiğinde ve ideal yumuşaklığa eriştiğinde ocağın altını kapama zamanı gelmiş demektir. Daha sonra ete tuz ve karabiber eklenilebilir. Hazırlanan karışım ılıklaştıktan sonra etin boyutuna göre ayarlanan streç filmin üzerine etleri yerleştirilir ve rulo haline getirilerek soğutulur. Soğuduktan sonra kavurma hazır demektir. Kavurma buzdolabında ya da buzlukta bekletilebilir.
Dana Kavurma Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Kavurma yapmak kolay olsa da, dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Başarılı olmak için aşağıda yer alan püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor:
- Tuz, etin sertleşmesine neden olacağından pişme aşamasından sonra ocağın altı kapatıldığında eklenmelidir.
- Kavurmanın daha lezzetli olması için et bir iki gece buzdolabında dinlendirilebilir.
- Etin rengi değişene kadar yüksek ateş, sonraki pişme aşamasında ise düşük ateş tercih edilmelidir.
- Etin kanının kavurmanın lezzetini etkilememesi için, pişirme aşamasından önce etler yıkanıp iyice süzülmelidir.
- Kekik, kimyon veya acı biber gibi eklemeler yaparak kavurma damak tadına daha uygun hale getirilebilir.
- Kavurmanın tamamı kısa süre içinde tüketilmeyecekse parçalara ayrılarak buzluğa koyulabilir.
Kavurma Nasıl Saklanır?
Her ne kadar et pişmiş olsa da, hazırlanan dana kavurma buzdolabında aylarca saklamaya uygun olmuyor. Buzdolabının alt kısmında saklanan kavurmaların en geç on gün içinde tüketilmesi önem taşıyor. Kavurmanın saklama ömrünü uzatmak için birkaç parçaya ayırmak ve poşetlere yerleştirerek buzluğa koymak çok daha iyi bir seçenek oluyor.
Kavurma Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kaliteli malzemelerle hijyenik koşullarda hazırlanmış kavurma satın alarak bu lezzetten uzak kalmamayı başarabilirsiniz. Öncelikle güvenilir markalardan ve bu konuda tecrübesi olan yerlerden alışveriş yapmaya dikkat etmek gerekiyor. Kavurma için alışveriş yapabileceğiniz Coşkun Et, sektörde uzun yıllardır başarıyla yer almasıyla kazandığı üstün tecrübe ve geniş ürün yelpazesi ile müşterilerinin güvenini kazanan bir marka olarak dikkat çekiyor. Kavurma da dahil olmak üzere tüm işlenmiş ürünlerinde sadece dana eti kullanan Coşkun Et, malzemelerini zamanında, en kaliteli üretim yerlerinden alarak güvenebileceğiniz, sağlıklı yemeklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Coşkun Et’in özenle hazırladığı ürünleri iç rahatlığıyla tercih edebilir, kavurmanızı afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!